Phone call Mail
Vraag nu uw gratis eerste consult aan via Mail of per telefoon: +49 228 - 33 88 89 0

Industrie 4.0: kans of risico?

Industrie 4.0 en de verschuiving naar "slimme fabrieken" biedt ongekende mogelijkheden voor de Duitse industrie, bijvoorbeeld door de implementatie van onderhoud op afstand voor besturingssystemen, volledig geautomatiseerde productieprocessen of intelligente logistiek. Tegelijkertijd maakt de modernisering industriële systemen kwetsbaarder dan ooit tevoren.

Vooral het samengaan van operationele IT en industriële OT vormt een risico. Malware die herhaaldelijk operationele netwerken aantast, kan nu ook via nieuwe interfaces naar industriële netwerken worden overgebracht en deze aanvallen. Legacy software, vaak onmisbaar voor de werking van oudere industriële machines, is meestal ook niet te patchen. Bekende maar onherstelbare beveiligingskwetsbaarheden maken deze apparaten bijzonder gevaarlijk voor de integriteit van de industriële infrastructuur.

Fließband mit zwei Roboterarmen im Cartoon-Stil

Wat is industriële beveiliging?

Industriële beveiliging, ook wel OT-beveiliging genoemd, heeft betrekking op de bescherming van ICS- en SCADA-systemen tegen de bedreigingen van morgen. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen zuivere controleoplossingen (industrial monitoring), controle- en interventieoplossingen (industrial firewalls) en oplossingen achteraf (industrial hardening). Afhankelijk van de oplossing kunnen deze worden geïnstalleerd en in gebruik worden genomen zonder de lopende productieactiviteiten te verstoren.

Bij de keuze van de oplossingen vertrouwen wij op producten van zowel internationale als Europese fabrikanten. Alleen zo kunnen wij een veiligheidsconcept op maat creëren en de best mogelijke bescherming van uw industriële installaties garanderen.

Tijdsbesparing
Beveiliging
Geldbesparing
  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ -   ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Industriële bewaking
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀, ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ -   ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Industriële Firewall
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀, ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Verzeker u van een gratis consult van de expert!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *
Maßgebliche Zertifizierungen